Ghid pentru obtinerea finantarii

Imbunatatirea unei afaceri actuale sau implementarea unui business intr-un domeniu nou de activitate poate fi realizata cu ajutorul fondurilor nerambursabile, care pot fi accesate atat de investitorii romani cat si de cei straini.

Pentru facilitarea obtinerii finantarii nerambursabile, trebuie respectaţi cei 4 pasi esentiali, care conduc spre maximizarea reusitei.

  1. Identificarea programului de finantare nerambursabila este primul pas definitoriu pentru realizarea viitoarei implementari. Aspectul esential de care fiecare investitor trebuie sa tina cont in procesul de selectare a programului de finantare corespunzator este specificul proiectului de investitie si al companiei care intentioneaza sa-l implementeze.
  2. Pregatirea dosarului necesar obtinerii finantarii nerambursabile constituie al doilea pas important pentru obtinerea banilor. Intocmirea completa, corecta si la timp a actelor specifice finantarii este deosebit de importanta pentru eligibilitatea proiectului vizat de catre investitor.
  3. Implementarea proiectului de investitii aprobat reprezintă al treilea pas spre succesul afacerii fiecărui investitor. Implementarea corectă presupune respectarea tuturor obligatiilor prevazute in contractul de finantare al proiectului aprobat.
  4. Respectarea obligatiilor stipulate in contractul de finantare pe toata durata perioadei de monitorizare este ultimul pas care trebuie indeplinit pentru a putea beneficia in totalitate de o implementare de succes si a securiza astfel finantarea nerambursabila obtinuta.